Hromadná dopravná nehoda pri Hozelci. Objasnenie lúpežného prepadnutia ženy vo Vranove. Vydieranie. V Bardejove vykradli veľkosklad potravín.

25.07.2008 Celý región

Hromadná dopravná nehoda: Dnes okolo 8.38 h. došlo na ceste 1/18 medzi obcami Švábovce a Hozelec v okrese Poprad k dopravnej nehode autobusu a 4 motorových vozidiel.
Pravdepodobne vodič autobusu vošiel do protismeru. Je hlásené jedno ťažké zranenie. Okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú Popradskí policajti. Z uvedeného dôvodu je uvedený úsek cesty uzavretý. Obchádzka vedie cez mesto Kežmarok.

Objasnenie lúpežného prepadnutia ženy v rodinnom dome vo Vranove
Včera sme Vás informovali o lúpežnom prepadnutí 76 ročnej Vranovčanky vo vlastnom rodinnom dome.
Vranovskí policajti v priebehu dvoch dní vypátrali, zadržali a obvinili z trestných činov lúpeže, znásilnenia v štádiu pokusu a porušovania domovej slobody 31 ročného Vranovčana Jána F. Obvinený v utorok 22.7.2008, v čase asi o 18.00 hod. vo Vranove nad Topľou na ul. Staničnej cez pivničné dvere rodinného domu vnikol do vnútra domu, kde ho v predsieni vyrušila majiteľka . Páchateľ od ženy pod hrozbou bitky žiadal, aby mu dala peniaze, načo poškodená mu z dámskej peňaženky odloženej v nákupnom vozíku v predsieni domu dala 900, - Sk. On však znovu žiadal od nej ďalšie peniaze a keď mu ich odmietla dať, že viacej peňazí už nemá, začal ju päsťami rúk biť po tvári a neustále od nej požadovať ďalšie peniaze. Ženu povalil násilník v jej spálni na gauč, pritom ju vyzliekal, chcel znásilniť a neustále bil rukami po hlave. Keď poškodená chcela z pevnej linky privolať pomoc, vytrhol jej telefón z rúk, znova ju udieral päsťami do tváre, niekoľkokrát ju kopol do chrbta, pričom počas toho jej z prstov rúk stiahol 3 zlaté prstene a z krku zlatú retiazku. Keď poškodená upadla do bezvedomia páchateľ z miesta činu ušiel cez zadné pivničné dvere. Poškodenej žene vznikla škoda 8.900, - Sk a utrpela zranenia hlavy, chrbtice, ľavej ruky, otras mozgu II. stupňa s dobou liečenia približne 21 dní. Policajti na mieste činu pri ohliadke domu našli a zaistili niekoľko biologických a daktyloskopických stôp, ktoré budú skúmané v Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ v Košiciach. Dobitá žena je hospitalizovaná vo Vranovskej nemocnici.
Vranovský policajný vyšetrovateľ obvineného Jána F. umiestnil v cele policajného zaistenia a je podaný návrh na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 7 až 15 rokov.

Vydieranie:
Včera 24.7.2008 Popradský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vydierania a prečin krádeže 22 ročnému mužovi z Popradu – Matejovce
Menovaný 1.7.2008 v Poprade na Ul. Štefánikovej na ihrisku pristúpil k 17 ročnému Popradčanovi a vyzval ho, aby mu dal mobilný telefón. Keďže mladík mobil nehcel dať, tak útočník mu ho vytrhol z rúk a prikázal mu aby z domu doniesol k mobilu aj papiere a príslušenstvo. Pritom ho držal rukami pod krkom a vyhrážal sa mu bitkou.
Dňa 15.7.2008 v dobe okolo 23.00 hod. na Ul. Jarnej v Poprade za Základnou školu pod hrozbou násilia a vyhrážkami, že ho sám zabije, alebo dá zabiť, donútil ho vydať druhý mobilný telefón a prikázal doniesť do druhého dňa 1.000, - Sk. Poškodený včera vydieranie oznámil polícii. Spôsobená škoda na mobiloch je vo výške 7000, - Sk.
Obvinený nebol zadržaný, nakoľko sa zdržiava na neznámom mieste, preto polícia po ňom pátra. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície okresného riaditeľstva PZ v Poprade

V Bardejove vykradnutý veľkosklad potravín
Bardejovskí policajti vyšetrujú vlámanie a vykradnutie veľkoskladu potravín v Bardejove, ku ktorému došlo v noci zo stredy na štvrtok tento týždeň. Zatiaľ neznámy páchateľ odtiaľ ukradol odcudzil presne nezistený počet cigariet rôznych značiek v hodnote cca 2.715.000, - Sk, alkohol rôznych značiek v hodnote cca 100.000, - Sk a dobíjacie kupóny EASY a PRIMA v hodnote 58.000, - Sk. Z kancelárie prijímania objednávok a pokladne, z peňažnej zásuvky odcudzil peniaze vo výške cca 2.000, - Sk, čím takto pre poškodenú Bardejovskú firmu spôsobil na odcudzených veciach škodu vo výške 2.875.000, - Sk a na poškodenom zariadení škodu vo výške cca 1.000, - Sk. Policajný vyšetrovateľ včera začal trestné stíhanie pre zločin krádeže.
 

Vyberte región